Buddha Bowl!

En Buddha Bowl kan settes sammen på mange ulike måter, og er sett på som en næringsrik vegetarisk/vegansk bolle som er fargerik. Den settes ofte sammen av gode proteiner fra vegetabilske kilder, sunne fettsyrer med et variende innhold av næringstette kokte og/eller rå grønnsaker og belgvekster. Hele poenget med en Buddha Bowl er nemlig at den skal være næringsrik og ikke minst mettende!
En stor fordel med denne type bolle er at man får i seg mange grønnsaker, som gir et fint bidrag til 5 om dagen, og sikrer et godt inntak av vitaminer og mineraler 🙂
Nedenfor ser dere hva vi hadde i vår Buddha Bowl 🙂

Dette trenger du:
• Kikerter
• Gulrot
• Tomat
• Avokado
• Reddikker
• Grønnkål
• Olivenolje
• Limesaft
• Salt, pepper envt andre krydder som chili, hvitløk, paprika, spisskummin.

Slik gjør du:
Start med å gjøre klart til grønnkålchipsen. Sett stekeovnen på 180 grader, vask grønnkålen og riv den i mindre blader. Drypp over olivenolje og strø over salt og pepper. Bland det godt sammen. Ha alt over på et stekebrett med bakepapir og stek i ovnen ca 5-7 minutter. La de avkjøles før de spises, så de blir skikkelig sprø. Du kan også lage bollen uten å steke grønnkålen, men vi mener helt klart at det gir en mer spennende bolle om du ovnssteker det.
Skyll kikertene i en sil og stek de en stekepanne i ca 10-15 minutter, krydre med diverse krydder, vi brukte spisskummin, chili, paprika, salt og pepper.
Kutt opp alle grønnsakene i ønsket størrelse. Server i en litt dyp skål og dryss over med limesaft til sist, evnt en oljedressing eller annet ønsket dressing 🙂

 

Bon appetit fra Myrens Ernæring!